Guy Verhofstadt, Mad man

Medan eurozonen och EU brottas med enorma problem som till betydande del orsakats just av de strukturella ramar bygget förutsätter, fortsätter den verklighetsfrånvända EU-eliten i sin bubbla att kräva ännu mer av det som håller på att sänka hela fartyget. Kommissionens ordförande José Manuel Barroso är en av dem, men hans kompanjon Guy Verhofstadt, ordförande för den ”liberala” partigruppen ALDE i Europaparlamentet och tidigare belgisk premiärminister, är inte bara en av EU-elitens ”mad men (& women)” i sina förslag, han framstår som en djupt obehaglig figur i sina framträdanden. Visst, en persons åsikter och personliga framtoning kan vara skilda saker, but this Guy is nuts and dangerous. Ska han bli nästa ordförande i kommissionen?

Daniel Hannan, brittisk Konservativ Europaparlamentariker, tar upp Verhofstadts förslag till granskning. I förslaget finner man även skrivningar som ”smart use of money” och ”establishing the euro as a global reserve currency in the medium and long term”. Oh, boy!

Det är följden av EU:s inneboende logik. Lissabonfördraget sanktionerar uppbyggnaden av denna superstat. Vi har växande övervakningsstat på EU-nivå, 173 000 byråkrater, räkenskaper som inte godkänts av EU:s revisorer 15 år i rad, och ständigt slöseri. Mer pressmeddelanden på Open Europes hemsida.

 

 

 

Det är tragiskt att ALDE inte kan ha en mer värdig ordförande än denne pajas. Gruppen har ändå rätt vettiga medlemmar som tyska FDP och estniska Reformpartiet. Verhofstadt började som klassiskt liberal, men anammade ”socialliberalismen”, och här kan vi se resultatet av det. Han är inte den förste politikern som gått den vägen, men i hans fall ges det ”socialliberala” tänjandet av statens gränser en grotesk utformning, hjälpt av maktens berusande korruption.

Daniel Hannan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s