Säposkandalen

Själv är jag visserligen sen på det pga att jag inte hunnit blogga (och snart ska jag resa bort och då blir det inte något på ett tag heller), men förutom bloggosfären och några enstaka utanför den, är det väldigt tyst om den senaste skandalen om där material från övervakning i nedlagda och avslutade mål har sparats av Säpo, samtidigt som Säpo saknar rutiner att radera sådan information från sina system. Chefsåklagare Per Lind har lagt ner förundersökningen om detta lagbrott med motiveringen att de misstänkta cheferna ”saknade erforderlig kompetens”. Det osar rättsröta!

För den som hamnat här utan kännedom om det tidigare, kan läsa mer hos bl.a. Hax här och Mark Klamberg här. Kvällspostens ledarsida är hittills den enda ledarsidan som uppmärksammat affären. Läs Johan Folins ledare här.

Som vi kritiker av FRA-lagen hela tiden varnade: Det finns alltid läckor och maktmissbruk. Försvaret för integriteten och rättsskyddet är en ständig kamp. Fler borde inse detta och lära av historien och samtidigt öppna ögonen för vad som händer just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s