Finansmarknadens funktion och moral

Med anledning av pågående finanskris och de förvisso ej nya attackerna på kapitalismen och finansmarknaden, kan det vara aktuellt att rekommendera denna essä av Stephen Hicks, även utgiven i pamflettform, men nu också som gratis pdf: Defending Shylock: Productive Work in Financial Markets. Då Hicks är filosofiprofessor belyser han de etiska perspektiven.

Här även en artikel av Peter Norberg om finansmarknaden.

Johan Norbergs nya film Överdos — den kommande finanskrisen, baserad på hans bok En perfekt storm, finns nu att se på TV4 Play. Trailer:

Bland de medverkande finns Peter Schiff, som kandiderar till senaten i höst. Han utmanar demokraten Chris Dodd, som sitter på den ena av Connecticuts stolar i senaten. Jag bara hoppas att republikaner som Schiff kan väljas in i höst och bryta den demokratiska dominansen i kongressen. Förhoppningsvis kommer fler republikaner att vara mer kritiska till stimulanspaket och låga räntor, och mot en stor stat generellt, jämfört med hur det var med förre presidenten George W Bush. Schiff är förtrogen med den österrikiska skolan inom nationalekonomin, vilket bådar gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s