Cecilia Malmströms socialliberala etatism

”Socialliberaler” brukar inte vara sena med att låta det sociala prefixet få företräde framför liberalismen, dvs staten får kränka individens rättigheter. Det ”sociala” är den fina vagnen som kan få dra det liberala släpet i skiten.

Ett exempel är vår EU-minister Cecilia Malmström (FP). Jag tog igår upp Mattias Svenssons artikel i Expressen. Malmström har försökt sig på ett svar på sin blogg, vilket Mattias i sin tur strimlatNeos blogg:

”Kritiken i sak berör inte Malmström alls. Inte hur Alliansen passade att söka mandat för denna stora fråga i valet 2006, inte hur den svenska folkopinionen negligerats, inte hur statschefer i andra länder pressats att inte underkasta Lissabonfördraget folklig prövning, inte hu Irländarnas nej negligerades, inte heller att det i stort sett identiska konstitutionsförslaget förslaget röstades ner i Frankrike och Nederländerna. Hon försöker istället låtsas som om 27 länder, där bara Irland vågat konsultera sitt folk, står mot en ensam Vaclav Klaus. Så talar en propagandaminister.”

Med Lissabonfördraget och annan statsinterventionism som EU företar sig, är snart det liberala släpet söndertrasat och genomsmutsigt. Socialliberalerna kan ju då slippa besväret med att skriva ”liberalism” efter det ”sociala”. Prefixet blir huvudsaken och ”samarbetet” kan nå nya höjder.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s