Mattias Svensson om Klaus i Expressen

Apropå folkomröstningen om Lissabonfördraget i Irland, om vilken jag skrev i föregående bloggpost, har Mattias Svensson i dagens Expressen en bra artikel om ämnet och Tjeckiens president Vaclav Klaus.

I dagens ledare i Svenska Dagbladet stönar Claes Arvidsson om Klaus och brittiske toryledaren David Cameron: 

”Jag är hjärtligt trött på det här och om de båda herrarna lyckas stoppa Lissabonfördraget kommer harvandet att fortsätta. Det finns viktigare saker att lägga ned den politiska kraften på.”

Och jag är hjärtligt trött på EU-eliten som kör över nejresultat i tre folkomröstningar för att få folket att ”rösta rätt”, och ständigt utvidgar makten. Att Arvidsson inte ser vad man ska lägga ner den politiska kraften på är högst anmärkningsvärt för en borgerlig ledarskribent, men så tyckte han vid ett annat tillfälle att EU inte är på väg att utvecklas till en superstat.

Det är bedrövligt när annars liberalt inriktade inte ser problematiken. Som jag tidigare skrivit, har inte heller Sydsvenskans ledarsida förstått vad det handlar om, och Kvällspostens Jan-Olof Bengtsson tycks inte veta att Vaclav Havel inte längre är Tjeckiens president. Han skriver Havel (när det gäller Klaus) flera gånger. Det är förståeligt att någon en sen kväll efter jobbet skriver fel i exempelvis ett blogginlägg. Men har inte Bengtsson lön för att veta vad Tjeckiens president heter eller ägna sitt skrivande mer granskning? Det inger i vilket fall inget större förtroende.

Skärp er!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s