Superstaten rycker närmare

blev det dessvärre ja till Lissabonfördraget i den irländska folkomröstningen. Hand upp den som tror att det kommer att ordnas en ny folkomröstning i Irland. Efter förra årets nej var det bara att vänta att man skulle folkomrösta på nytt tills det blir ett ja. Nu fanns oron för finanskrisen, samtidigt som EU pumpat in skattepengar till ja-sidan — under den formella förevändningen att ”sälja in EU till irländarna”.

Margot Wallström kunde i denna utfrågning inte svara på vad de som vill stoppa fördraget ska göra när det inte räcker med att rösta nej:

(Via Mattias Svensson)

Jag har skrivit om Lissabonfördraget här tidigare, med dess innehåll av etatism och godtycklig maktutövning.

Egentligen borde ju fördraget, som till 95% är detsamma som det tidigare förslaget till EU-konstitution, ha fallit för länge sen, då folkomröstningarna i Frankrike och Nederländerna samt Irlands förra året resulterade i nej, och EU själva satte upp som villkor att om ett land säger nej så faller fördraget.

I fördragets Artikel 54 under Stadga om mänskliga rättigheter (som även fanns med i det förra förslaget som Artikel II-114):

”Ingen bestämmelse i denna stadga får tolkas som att den medför rätt att bedriva verksamhet eller utföra handlingar som syftar till att sätta ur spel någon av de rättigheter och friheter som erkänns i stadgan eller att inskränka dem i större utsträckning än vad som medges i stadgan.”

Observera orden ”syftar till” ifråga om en rättighetsstadga som dessutom innehåller flera socialistiskt definierade rättigheter.

Det finns mer att frukta än Lissabonfördraget när det gäller EU och stegen mot den allsmäktiga staten, som exempelvis Stockholmsprogrammet och en hel del annat som Hax är flitig att blogga om. EU har redan massiva subventioner (inte bara  jordbruket), regleringsiver och övervakningstendenser. Med folkomröstningsresultatet från Irland finns det ännu mer anledning att oroa sig.

3 svar till “Superstaten rycker närmare

  1. Ping: Var är debatten om FRA? « Sossar mot storebror

  2. Ping: Fem dagar till FRA | Oscar Fredriksson (C)

  3. Ping: FRA-demonstrationen i Göteborg « Sossar mot storebror

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s