Åtalshot mot Wallström

I dagens Expressen har den irländska politikern Patricia McKenna en artikel där hon hotar att ställa EU-kommissionären Margot Wallström inför domstol. Wallström tänker teckna ett avtal med PR-firman Edelman på 1,6 miljoner euro för att sälja ”Europa” åt irländarna inför den nya folkomröstningen om det etatistiska Lissabonfördraget som planeras i höst (efter att ha röstats ner förra året). Dvs pengarna ska gå till propaganda för Lissabonfördraget (ni vet det som tidigare kallades konstitution och som röstades ner i folkomröstningar även i Frankrike och Nederländerna).

McKenna skriver: 

”1995 slog Irlands högsta domstol fast i ett mål som jag initierade – McKenna- domen – att det är olagligt att använda offentliga pengar till att påverka en folkomröstning.”

Det är för jävligt att man för det första inte respekterar utslagen i folkomröstningarna i tre länder, och hela tiden försöker driva igenom fanskapet till varje pris, trots att man själva satte som villkor att alla länder måste godkänna fördraget, annars faller det, och för det andra att man dessutom pumpar in mängder av skattepengar för att påverka opinionen åt ett håll.

Men jag är egentligen inte förvånad. EU-byråkraternas arroganta fräckhet fortsätter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s