Klimatalarmismen

Igår skrev jag om den fåniga manifestationen Earth Hour. I inlägget där, liksom under kategorin Miljöpolitik på min blogg, finns länkar till texter om klimatalarmismen och närrelaterade frågor.

Tjeckiens liberale president Vaclav Klaus har rätt i att denna alarmism med dess politiska återverkningar hör till de allvarligaste hoten mot friheten idag. Det finns därför anledning att uppmärksamma alternativa, vetenskapligt underbyggda och frihetligt orienterade förklaringar till vad som händer med miljön och klimatet och därmed synen på åtgärder. Gammelmedia har generellt varit dåliga på att förmedla detta och gärna klamrat sig fast vid den bild som förmedlats av FN:s klimatpanel eller Al Gore. Att överhuvudtaget låta ett politiskt organ som FN, som är korrumperat och har en övertro på statliga ingrepp och regleringar, försöka utstaka vad som är vetenskapligt på politisk väg, är djupt problematiskt och oroande.

Utöver vad som redan länkats på min blogg, följer här en rad andra länkar (det ska inte tolkas som jag håller med om allt som skrivs där):

Stockholmsinitiativet, med bl.a. journalisten Åke Ortmark, vars artikel jag uppmärksammat här tidigare.

En kättares notiser under pågående klimatväckelse

Henrik Alexanderssons samling av klimatinlägg

Danne Nordlings samling av klimatinlägg

Moderna myter (Per Welander)

Global Warming File från libertarianska International Society for Individual Liberty

Libertarianska Cato Institute gav för en tid sedan ut boken Climate of Extremes av Patrick J Michaels, professor i miljövetenskap, och Robert C Balling, professor i klimatologi.

Även bland de som annars stöder teorin om koldioxidutsläpp som drivande faktorn bakom klimatförändringar finns nu en oro över att alarmismen driver bort en problematiserande och fördjupande forskning, och ger felaktiga bilder och åtgärder. (Via professor Ingemar Nordin vid Stockholmsinitiativet)

En del av dessa har också en helt annan uppfattning än FN:s klimatpanel om vad som ska göras, som exempelvis dansken Björn Lomborg.

 

Vaclav Klaus om klimatalarmismen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s