Tänd ljuset ikväll!

Idag är det Earth Hour, kampanjen för att världen ska släcka lamporna i en timme mellan 20.30 och 21.30 i kamp mot klimatförändringarna. Detta är urlöjligt, i en fråga där det inte råder enighet i forskarvärlden om klimatförändringar och vad som är orsak och verkan, och vad som ska göras. Istället symboliserar kampanjen vad som verkligen skulle hända om miljöfundamentalisterna fick igenom sin politik. Industrisamhället och vår civilisation skulle slockna.

Magnus Jiborn på Sydsvenskans ledarsida kommenterar:

”Syftet är […], som så ofta, att ”sända en signal”. Frågan är bara vad som signaleras: att effektiva klimatåtgärder innebär mörka hus, skumma gator, ingen TV och kall middag?”

Via en artikel, Light Up The World For Humans av Ed Hudgins vid The Atlas Society, kan man bl.a. läsa om hur man i Norfolk, Storbritannien, använder spionplan mot de hushåll som använder för mycket energi.

Tänd ljuset ikväll! För upplysning och civilisation.

2 svar till “Tänd ljuset ikväll!

  1. Justin Brown

    Att du påstår att det ”inte råder enighet i forskarvärlden om klimatförändringar och vad som är orsak och verkan” är ju faktiskt det som är ”urlöjligt”. Hur mycket mer tydlig kan saken vara, att karbon konsumtion ökar växthuseffekten? De gamla tömma argumenten håller inte längre. . .det är dags för en ny perspektiv! Skall vi vänta tills Skåne ligger under havsnivå innan vi reagerar? Vind och solkraft är framtiden.

  2. Trams! Det råder ingen enighet om klimatförändringar bland forskare, ej heller råder det någon enighet bland de som har samma åsikter om orsakerna till klimatförändringarna om vilka åtgärder som ska vidtas. Att påstå att det finns enighet bara för att Al Gore och FN:s klimatpanel ger sken av det är bisarrt och ohederligt. Vind och solkraft? Lycka till om du vill leva i ett utvecklat industrisamhälle! Du använder dator. Passa på nu då, för några datorer kommer du knappast kunna använda om du får som du vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s