Socialisternas våldsromantik

Så var det dags igen. Stenkastarvänstern, som är oförmögen att framföra välgrundade intellektuella argument, agerade igen i samband med demonstrationenStoppa matchen!” i protest mot Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel. 

De fredliga arrangörerna av demonstrationen suckar uppgivet och beklagar att det blivit så här. Men problemet är att det så ofta blir så här på vänsterns demonstrationer. Som jag skrev i samband med tumultet under European Social Forum i Malmö i september:

”även om många av deltagarna är fredliga personer, så innefattar deras förvridna världsbild ett förakt för andra människors individuella frihet och egendom. Flera kommunistiska anhängare av diktatur deltar i ESF, som kommunen f.ö. subventionerar med 2,5 miljoner kr.

Svansen av våldsamma aktivister följer bara i praktiken vad ideologerna vid bokborden förespråkar. Deras klädsel och framtoning är sjaskig, men deras närmaste ideologiska fränder är en annan grupp unga socialister som verkade på 30-talet, Hitlerjugend.”

Och etablerade riksdagspartier som (S), (V) och (MP) är inte bara vettlösa i att samarbeta med kommunistiska revolutionsromantiker som hyllar mördaren Che Guevara, de demonstrerar också mot Israel tillsammans med anhängare till islamofascistiska Hamas och Hizbollah, samtidigt som de ventilerar en enkelspårig och ensidig kritik mot Israel, vilket jag skrivit om här tidigare.

Inför demonstrationen ”Stoppa matchen!” planerade nationalsocialister från Blekinge att också delta (fast de verkade aldrig ha kommit). De var inte välkomna av arrangörerna. Ja, men varför är AFA, Hamas, Hizbollah och andra nazistliknande grupperingar välkomna? Arrangörerna har ett ansvar att inte spä på judehatet ytterligare. Det har de misslyckats med, liksom riksdagens oppositionspartier och Malmös rödgröna kommunledning. Gunnar Hökmark hade en bra artikelNewsmill igår om Malmö kommunlednings skamliga hantering av tennismatchen.

Vänstern, om vi nu ska kalla den det, ”socialisterna” är egentligen bättre, har ständiga problem med partier och debattörer som svärmar för våldsromantik, vilket också underlättas av postmodernismen. Åsa Linderborg hyllar ”motståndet” i Irak mot den amerikanska ockupationsmakten och skönmålar Baader-Meinhofligan, Naomi Klein skönmålar en annan terroristgrupp, Montoneros i Argentina, och sprider lögner och bisarra konspirationsteorier om kapitalismen. Ja, två av demonstranterna igår hade pseudonymerna ”Andreas” och ”Gudrun”, efter Andreas Baader och Gudrun Ensslin.

I juni 2007 skrev statsvetaren Lisbeth Lindeborg en intressant artikel i Expressen om Hamas som arvtagare till Hitlers arabiska vänner. Konstigt f.ö. att de flesta som talar om Israels ockupation inte nämner något om att den hashemitiska dynastin ”ockuperar” Jordanien. Efter osmanska rikets sönderfall under första världskriget upprättade Nationernas Förbund mandatet Palestina under brittisk överhöghet. Det bestod av nuvarande Israel, Västbanken och Jordanien. Ett par år senare fördrev Abd-al-Aziz Ibn Saud, emir av Nedjd och grundare av Saudiarabien, hashemiterna från Hedjaz i syfte att komma åt Mecka. Hashemiterna ansåg sig vara ättlingar till Muhammed och hade härskat i Hedjaz sedan hans tid. Storbritannien erbjöd den flyende dynastin Jordanien som emirat, vilket senare blev kungadöme.

I lördags handlade jag i en livsmedelsbutik i Lund där en äldre svensk missbrukare utan resultat försökte sälja in en tomback till en ung kassör. Missbrukaren blev arg och sa: ”Din jude, jag ska gå till ett annat ställe där de inte är lika hagalna!” Bortsett från den haltande logiken om vem som vill ha vad, så tror jag tyvärr inte det var en ren tillfällighet, utan ett tecken i tiden, som denna artikel i Svenska Dagbladet visar om en Malmöjudinnas upplevelser.

2 svar till “Socialisternas våldsromantik

  1. E n person anhölls, alltså betydligt lugnare än t ex en bandymatch.

  2. Och hur tar du till dig nyheter? I tidningar och på TV skildras och visas på bild hur huliganer attackerar polisen och deras bilar. Att sedan alla inte kan identifieras och fångas in är en annan sak. Det absurda är ju också hur polisen till en början låter våldsverkarna hålla på ett tag innan de griper in.

    Och vad tror du hade hänt om inte det funnits några poliser alls?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s