Ideologiskt motstånd mot Lex Orwell

I dagens DN finns en artikel som ”avslöjar” att PR-byråer låg bakom motståndet mot FRA-lagen, även kallad Lex Orwell. Tidningar får naturligtvis skriva om vilka finansiärer som står bakom olika kampanjer, men det blir löjligt att påskina att dessa är motivet till motståndet. Inte heller rörde det sig om några stora slantar. Det är inget konstigt att PR-byråer hjälper till med kampanjer. Men i den här frågan, liksom i flertalet andra, rör det sig om mängder av människor, i bloggosfären, ledarsidor i gammelmedia, politiker, jurister, debattörer, etc, som har egna åsikter som inte bestäms av några PR-konsulter.

Jag tillhör själv de som bloggat intensivt i FRA-frågan, med hittills 33 bloggposter, med start den 18 april 2008, och mitt engagemang är obetalt och ideologiskt motiverat. Det finns för tusan en ideologi som heter liberalismen!

Som tillika liberale Henrik Alexandersson, som nämns i artikeln, skriver:

”Så jag hoppas att DN nu även kommer att skriva om de hundratals riksdagsledamöter som lobbat för FRA mot en ersättning på sisådär 50.000 kr i månaden; alla tjänstemän på departementen som har verkat politiskt i frågan; de PR-byråer som har anlitats av regeringen; de resurser som FRA har lagt på spinn och de intressen som ligger bakom massavlyssning av svenska folket.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s