Vilka är de 30 moderaterna?

Inför omröstningen om FRA-lagen pressades moderaten Karl Sigfrid av sin partiledare och riksdagsgrupp att kvitta ut sig. Sigfrid hade börjat tveka och slutligen förklarat att han tänkte rösta nej till förslaget. Efter utskällning från gruppledaren Lars Lindblad och sedan Fredrik Reinfeldt, fortsatte därefter 30 medlemmar i riksdagsgruppen att en efter en skälla ut och pressa Sigfrid. Denna mobbning togs upp på  Henrik Alexanderssons blogg redan då, och uppmärksammades även på min blogg. Nu har även SVT tagit upp det, i Agenda i söndags. Deltagande från lynchmötet hade skrivit ner vad som sades. I TV-studion satt partisekreteraren Per Schlingmann, som var närvarande på mötet, och försökte försvara sig med att ”han inte känner igen sig i bilden av mötet” och att (m) ”har högt i tak”. Sure!  

Nu har de liberala bloggarna Mattias Svensson och Johan Ingerö gått ut med att de vill veta vilka de 30 är, så att vi kan namnge dem med förhoppningen att de inte väljs igen ifall de ställer upp i nästa riksdagsval. Namnen kan också vara en checklista över personer som åtminstone jag, och förhoppningsvis många fler, undviker att befatta sig med även i andra sammanhang.

Agenda utpekades Isabella Jernbeck som den som ropat ”Utkvitta honom!”, vilket föranlett Ingerö att mejla henne och frågat dels om det är korrekt från SVT:s sida, dels vilket lagrum hon i så fall stödde sig på när hon ville förhindra en folkvald lagstiftare från att rösta. Hon har inte svarat än.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s