USA:s abortlagstiftning mer liberal än Sveriges

ledarsidan i dagens Svenska Dagbladet påminner Sanna Rayman om att USA har en liberalare abortlagstiftning än Sverige. Jag anser att det definitivt ska finnas en aborträtt, men i likhet med Rayman tycker jag också att man ska kunna föra en diskussion om när denna rätt inträder. Det finns borderlinefall, som exempelvis frågan om barns, psykiskt sjukas och senildementas rättigheter, där den liberala rättighetsteorin inte har alla svar, även om individuella rättigheter generellt är ett nödvändigt krav för människans överlevnad och blomstring.

F.ö. så betonade Sarah Palin i ABC-intervjun att hennes abortmotstånd var en personlig fråga, och att hon kunde acceptera att regeringen för en annan policy.

Annonser

One response to “USA:s abortlagstiftning mer liberal än Sveriges

  1. ABC intervjun var en besvikelse.ABC önskade endast presentera Palin för att kritisera henne, ala resten av media. Palin hade mer frågor korrekt än Gibson. Det finns ingen dominerande Bush doktrin utan snarare 6.

    När man har en rätt till abort på ett stadium senare än vad fostret är livsdugligt, hamnar man i etiska frågeställningar. Jag vet fall i USA där fostret visat sig livsdugligt och man efter aborten gått in och gjort allt för att rädda fostret. Efter att ha sett Palins familj är det svårt att säga att hon valde fel. Eller vem har rätt att göra det. Palin har inte agerat för att välja för andra. Hon har samma personliga inställning som Biden. Obama kom ut och sa härom veckan att abort är ett alternativ som skall hända endast i undantags fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s