Lex Orwell-anhängarna börjar bli kinkiga

Regeringen och riksdagsledamöterna som röstade för Lex Orwell förmår ännu inte besvara kritiken (annat än med ytligt nonsens i de fall de ens yttrat sig), samtidigt som de angriper sådant som inte har med lagen att göra. Medan Fredrik Reinfeldt tycker att ”det är bra för alla om debatten lägger sig”, och fortfarande inte verkar begripa vad lagen innebär, börjar en del andra riksdagsledamöter som röstade för bli väldigt gnälliga och kinkiga och bete sig på de mest underliga sätt.

Johan Ingerö rapporterar från sin blogg om hur Olof Lavesson (m) som en av de riksdagsledamöter som fått protestmejl från tusentals väljare vilka tagit Expressens nätsida till hjälp, skickat tillbaka dessa mejl till Expressens chefredaktör Otto Sjöberg! Lavesson tyckte att det var jobbigt att få så många mejl och kunde inte skilja på brevbärare och brevskrivare. Feg arrogans mot väljarna! Men idioten har inte förstått att han nu kommer att få ännu svårare att bli invald i riksdagen igen vid nästa val, ifall han nu vill det. Men det är ju bara bra ju färre som vill se pajasen i riksdagen igen.

Kristdemokraten Ingvar Svensson får ett raseriutbrott och ifrågasätter att vissa riksdagsledamöter inte är lydiga nog mot regeringen med bl.a. denna formuleringen:

”Vart är Allians för Sverige på väg när den låter sig styras av svansen av egotrippade gaphalsar?”

Liberalismen har ingen stark förankring överhuvudtaget i riksdagen, det har vi sett i andra frågor. Om du som borgerlig riksdagsledamot ställer dig upp och försvarar Lex Orwell med andra argument än liberala är det en sak, och då kan du klassas som en etatist som är ärlig i sitt uppsåt. Men ge fan i att framställa dig som liberal om du röstat för, och försök inte smita undan debatten!

Anne Ramberg, generalsekreterare för Advokatsamfundet, har svarat FRA-chefen Ingvar ÅkessonSvenska Dagbladets Brännpunktsida.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s