FRA-chefens svar

FRA:s överdirektör Ingvar Åkesson och den förre överdirektören Anders Wik har var för sig i två tidningar svarat på kritiken mot Lex Orwell. Gertkvist på Moderskeppets blogg förklarar bristen på trovärdighet från deras sida.

Sophia Blomqvist a.k.a. Dexion noterar det anmärkningsvärda i att en myndighetschef bedriver politik och att han dessutom far med osanning och inte svarar på den allvarliga kritiken.

Det är också högst anmärkningsvärt att varken regeringen eller de riksdagsledamöter som röstade för Lex Orwell har vågat träda fram under debatten, med undantag för någon enstaka person, som babblat mantrat om att ”terrorister måste kommas åt” och att ”man inte ska spana på hela det svenska folket”, i stil med Åkesson & Wik. Fegt!

Om detta var så jävla viktigt att driva igenom och forcera med partipiskan i full sving, borde man banne mig i högre utsträckning försöka besvara kritiken!

Men att mobba (eller se genom fingrarna på det) de som var mot eller var tveksamma gick bra. Och de borgerliga ledamöter som var frånvarande under omröstningen utgår jag ifrån att de stöder lagförslaget såvida de inte offentligt träder fram och hävdar något annat.

Men ack, vad ska man förvänta sig av politiker när det gäller vaktslåendet om liberalismen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s