FRA anklagas för olaglig datalagring

Lagom till onsdagens omröstning i riksdagen om Lex Orwell och när kampanjen mot den har tagit fart, har Datainspektionen fått in en anonym anmälan om att Försvarets Radioanstalt olagligt lagrat uppgifter om ett hundratal ej brottsmisstänkta svenskar som har haft kontakt med Ryssland på olika sätt.

Oscar Swartz hade en mycket bra artikel i gårdagens Kvällsposten om Lex Orwell.

”FRA-lagen är likvärdig med följande: Montera in fast installerade videokameror i alla hem och led in videoströmmarna till en statlig övervakningscentral.”

(Via Henrik Alexandersson)

Liberala Studenter har beslutat att inte stödja de fp-riksdagsledamöter som röstar för förslaget i fall de ställer upp för omval 2010. 

Thomas Gür angriper i en kolumn i dagens Svenska Dagbladet de unga borgerliga riksdagsledamöterna som annars profilerar sig i frihetsfrågor.

”Även det politiska systemet har låtit sig förföras av den allmänna ungdomskulten. Medaljens baksida är att unga ledamöter lättare underordnar sig den anbefallda partidisciplinen.”

Han citerar den frispråkiga förra moderata riksdagsledamoten Margit Gennser, som var 40 år när hon började engagera sig och var närmare 70 när hon lämnade riksdagen 2002.

”Det är ont om människor som vågar gå på tvärs. Även om det kommer in fler unga än någonsin, blir det ingen förbättring, menar hon.”

”-De unga är värre. De är karriärister som inte vågar säga emot. Det är farligt när unga människor som inte jobbat plötsligt får 40000 kronor i månaden. Det kommer de inte att få någon annanstans.”

Liberala tidskriften Neo har ett öppet brev till borgerliga riksdagsledamöter, bland vilka Fredrick Federley, Fredrik Malm och Henrik von Sydow har medverkat i tidskriften.

Liberala tankesmedjan Timbro angriper FRA-lagförslaget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s