Lysande kampanj för nej till Lex Orwell

Mattias Svensson har tillsammans med Fredrik Westerlund utifrån en scen i filmen Döda poeters sällskap gjort svensk textning med anspelning på FRA-förslaget för att mobilisera minst fyra borgerliga riksdagsledamöter att rösta nej (vilket är det som krävs för att kunna fälla förslaget).

Svenska Dagbladet hade en bra ledare igår om förslaget.

Kampanjen Stoppa FRA-lagen nu!

Alla de borgerliga ungdomsförbunden utom KDU motsätter sig förslaget och MUF kräver att de riksdagsledamöter som kommit in med deras hjälp ska rösta nej. Flera borgerliga ledarsidor vill ha ett nej. Mängder av borgerliga partimedlemmar och väljare vill ha ett nej och flera skriver till sina riksdagsledamöter och vädjar. Vad mer behövs för att minst fyra riksdagsledamöter ska rösta nej? Förslaget borde inte ha väckts från början. Det är en synnerligen allvarlig kränkning av den personliga integriteten, med risk för läckor och missbruk. Och vilken regering har vi framtiden?

De borgerliga riksdagsledamöter som nu står och vacklar borde se sig själva i spegeln och fråga sig: är lojaliteten mot partiet och regeringen viktigare än lojaliteten mot grundlagen, lojaliteten mot de väljare som kryssade in er i hopp om annan beslutslinje, och i tron på de vackra liberala fraser som ni presenterade i era personval, lojaliteten mot dygder som integritet och rakryggad principfasthet i en fundamental frihetsfråga som denna (ibland kan faktiskt även en riksdagsledamot undvika att kompromissa). Vad betyder en god karaktär för er? Hur förväntar ni er att andra ska bedöma er karaktär i framtiden?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s