EU-plan att riva upp järnvägsnätet

Mattias Svensson skriver om hur EU-kommissionen vill förbjuda ämnet kreosot, som används till bl.a. svenska järnvägar och telefonstolpar. Bara för järnvägen i Sverige handlar det om ersättningskostnader på 25 miljarder kronor för nya sliprar.

Ytterligare ett exempel på idioti från EU. Det finns mer att ösa ur, exempelvis detta om EU-biografen. Eller detta från Europanytt:

”EU skjuter upp nya arbetarskyddsregler mot elektromagnetisk strålning. Reglerna var på väg att av misstag också förbjuda MRI, den mest användbara scanning av hjärnan som sjukvården har för närvarande.

EUs direktiv för elektromagnetisk strålning ingår i regler om arbetarskydd som togs i EUs ministerråd oh Europaparlamentet år 2004. Det skulle ha trätt i kraft i april 2008.
Men de europeiska radiologerna slog larm. Reglerna var skrivna så att de samtidigt skulle göra det i stort sett omöjligt att använda sig av MRI inom sjukvården.
MRI (magnetisk resonanstomografi) är en av de bästa och säkraste hjälpmedlen som läkarna har för att hitta skador i hjärnan.
EU-kommissionen har därför beslutat att skjuta upp direktivets ikraftträdande med fyra år och under tiden se hur man kan ändra formuleringarna så att MRI tillåts.
(Europa-Nytt)”

Eller detta om korruptionen. ”If this happened to a government department, it would be front page news. If it happened to a private corporation, directors would be facing prison terms. But, because it’s Brussels, we flex our shoulders in a shrug so disdainful as to be almost Gallic. Yup, the EU is corrupt. Et alors?”

Via Medieskugga ; Hax skriver: ”Så skriver Daniel Hannan i The Daily Telegraph – om att EU:s revisorer, för 13:de året i rad, vägrat godkänna unionens räkenskaper. 

Man kan undra varför de flesta media inte tycks bry sig om denna fråga. För den är stor, viktig och väldigt anmärkningsvärd. Det borde vara löpsedelsmaterial, snarare än notisstoff.”

Eller när EU, som ogillar skattekonkurrens, går till angrepp mot Schweiz och dess låga skatter, och dessutom har mage att jämföra de låga skatterna med statsstöd. Bra att Schweiz står utanför EU.

För kontinuerlig uppdatering av EU-vansinne rekommenderas HAX:s blogg .

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s